Vogels voeren in de winter zelf maken

11.03.2019
Auteur: Milly

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Vul de sinaasappelschil met het mengsel.

Nauwkeurig meten hoeft niet, de vetbol moet gewoon lekker gevuld zijn. Plak de opening van het melkpak dicht met plakband. Let goed op dat katten en er niet bijkunnen of naartoe kunnen springen. Gevulde sinaasappel In plaats van sinaasappel kun je ook de schil van bijvoorbeeld een grapefruit gebruiken.

Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes.

Ga je vogels voeren, wat slecht is voor de vogels. Sommige vogels eten de zaadjes van dennenappels. In gebruikt vet zit teveel zout, bied dan een zo groot mogelijke variatie aan. Prik met de vogelzaadjes in de appel.

Rijg hem aan de draad.

Wat voer je vogels?

U kunt nog meer doen. Doe dit met twee lepels die haaks op elkaar staan. Met een lege frisdrankfles en twee oude pollepels maak je in een oogwenk een voedersilo.

Geef de strandplevier veilige broedplekken. Rol daarna door het vogelvoer. Blog Hoe overleven vogels storm? Ook gaas als een lampenkap eromheen doen, zodat kleine vogels eronder in kunnen of door het gaas heen.

  • Doe het mengsel in een schaaltje of de yoghurtbeker met een boterhamzakje en vul het zakje voor een deel met het vogelvoermengsel. Geen gezin in gedoe?
  • Daarom is dit soort vet voor vogels goed bruikbaar.

Ga net zo lang door tot je appel vol met vogelzaadjes zit. Help is er een voedingsplek te maken waar deze grote vogels bang voor zijn. Wat je verder beter niet kunt geven: Vet bederft namelijk bij hogere temperaturen. Doe de Postcode Vogelcheck. Vogels voeren geeft voldoening. Ik gaf in Ouders van nature als eerder ideen om zelf vogelvoer te maken.

Gezond vet?

Het is dan ook een goed idee om vogels te bij te voeren in de winter! Als dit op hun veren komt, wordt de conditie van het verenkleed aangetast.

Lees hier waarom je anders moet gaan […].

Om deze te zien moet je naar Noord-Amerika Stap 2 smelt het vet in een pan en meng een even groot deel van het vitamine voor de ogen erin. Houdt een theeglas of blik even in heet water; de vetbol komt dan gemakkelijk los. Variatietip Doe naast vogels voeren in de winter zelf maken zadenmengselrozijnen of meelwormen in de vetbol. Tags Vogels onderhoud tuin Zelf maken.

Zelf een vetbol maken in 6 stappen! Met deze tips geef je vogels een geweldige winter!

Meer vogels voeren

Tip Grote bonte specht, welkom in uw tuin? Online cursus Tuinvogels van Nederland In deze gratis vogelcursus voor beginners leert u van Nico en Camilla in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Maar u kunt gehele jaar bijvoeren. Maak met je schaar bovenin het pak een klein gaatje waaraan je het huisje op kunt hangen.

In deze gratis vogelcursus voor beginners leert u van Nico en Camilla in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Dit doe je weliswaar binnen, vogels voeren in de winter zelf maken, maar je hangt het wel buiten op. Mag je ook dierlijk spekvet gebruiken om vetballen te maken voor de vogeltjes. Zorg wel dat je er ook een stevige katoenen draad inhangt, zodat je de bol straks ergens aan kan ophangen. Teken met de stift en de liniaal een vierkant aan alle zijkanten van het pak. Tel dan het hele jaar.

Hang de sinaasappel in de tuin aan een stevige tak.

Vogels voeren

Heeft u een vraag? De trossen in de herfst verzamelen en ophangen aan een afgezaagde boomtak met veel zijtakken. Rijg hem aan de draad.

Maak een leeg melkpak goed schoon onder de kraan. Haal het draad door de naald. De trossen in de herfst verzamelen en ophangen aan een afgezaagde boomtak met veel zijtakken.

 Ontdek ook...