Recept gehakt met ras el hanout

11.02.2019
Auteur: Deen

Masseer de specereijen in de kip. Het beste van 2 werelden dus.

Ingrediënten 4 teentjes knoflook 1 kilogram lamsbout zonder been in stukken 1 eetlepel ras el hanout zout peper 2 eetlepels olijfolie 3 rode uien 5 tomaten 2 aubergines 1 bosje platte peterselie 1 bosje koriander. Drizzle er nog een klein beetje olijfolie overheen.

De geuren die je dan ruikt zijn heerlijk en je weet dan al dat het iets lekkers gaat worden. Was de aubergines en snijd in repen. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik ben voor het gemak en nog wat bite gegaan met linzen uit blik zoals het recept voorschrijft, maar je kunt ook kiezen voor recept gehakt met ras el hanout linzen die uitelkaar vallen en de soep licht binden, zout en citroensap Aubergine: De gedroogde abrikozen en pruimen moet je goed laten wellen.

Pers 1 teentje knoflook in een kom Voeg drie el mayonaise en drie el yoghurt toe Snijd een handvol basilicum fijn en voeg toe Breng op smaak met peper, liedjes, tekst of andere gegevens tussen verschillende apparaten uitwisselen, recept gehakt met ras el hanout.

Nu moet het lekker worden!. Heerlijke tapa uit Zuid-Europa die wel heeeel goed gaat met een lekkere borrel. Ras El Hanout is een typisch Marokkaans kruidenmengeling en het betekent letterlijk Het beste van de winkel.

En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen?

Blogarchief

Deze soep kan je zien als een huwelijk tussen Noord-Europa en Noord-Afrika. Ben niet zo'n liefhebber van botjes.. De welbekende Europese erwtensoep maar dan op een Noord-Afrikaanse manier bereid door toevoegen van ingredienten zoals het bekende Marokkaanse specerijenmengsel "Ras el Hanout", dat vrij vertaald zoiets betekent als "het beste van de winkel".

Veeg dan het vocht en het meeste zout eraf met een keukenpapiertje. Regelmatig kies ik jou recepten uit. Ingrediënten 4 teentjes knoflook 1 kilogram lamsbout zonder been in stukken 1 eetlepel ras el hanout zout peper 2 eetlepels olijfolie 3 rode uien 5 tomaten 2 aubergines 1 bosje platte peterselie 1 bosje koriander. Geplaatst op Mediterraan.

  • Regelmatig kies ik jou recepten uit. Bestaat in vele variaties; dit is slechts een voorbeeld.
  • Ik heb de kip meer dan 24 uur laten marineren, heb de stukken aangebraden en in de ovenschaal gedaan met het nat van de marinade. Dat recept staat ook zo beschreven in mijn tweede kookboek.

Drizzle er nog een klein beetje olijfolie overheen. Liesbeth 16 november om Kikkererwtenpuree met Ras el Hanout Heerlijke tapa uit Zuid-Europa die wel heeeel goed gaat met een lekkere borrel Of flatbread met lekkere dips. In dit recept voor een stoofschotel met lamsvlees en aubergine wordt op het laatst wat peterselie en koriander over het vlees gestrooid.

Ook lekker!

Geplaatst op Marokkaans Hoofdgerecht. Dit recept gaat zeker op m'n wish gebeuren;- Beantwoorden. Giet af en besprenkel ze met olijfolie. Kim Overgaag 18 januari om

Laat de kip minimaal een half uur marineren. Pel de rode uien en snijd in parten. Het is iedere keer anders. Het kan ook niet elke keer hosanna zijn. Deze website maakt gebruik van cookies om de ervaring te optimaliseren.

Aubergine en ras el hanout

Giet af en besprenkel ze met olijfolie. Dan nog wat sla en sla het broodje dicht. Je zou de chilipeper achterwege kunnen laten.

Dit Marokkaanse recept gehakt met ras el hanout en past erg goed bij lamsvlees. Leg de aubergine er bovenop en leg het deksel op de braadpan of tajine. Annika 18 augustus om Ben niet zo'n liefhebber van botjes.

Deze website maakt gebruik van cookies om de ervaring te optimaliseren? Gemaakt en viel een beetje tegen. Geplaatst op Marokkaans. Kikkererwtenpuree met Ras el Hanout Heerlijke tapa uit Zuid-Europa die wel heeeel goed gaat met een lekkere borrel Veeg dan het vocht en het meeste zout eraf met een keukenpapiertje.

Recept ovenschotel met aubergine, gehakt en ras el hanout

Giet af en besprenkel ze met olijfolie. Je zou dit recept ook heel goed in een tajine kunnen maken. Geplaatst op Marokkaans Hoofdgerecht.

Geplaatst op Marokkaans Hoofdgerecht. Dit voorkomt dat de kip te snel uitdroogt. Rooster de kip tot ze aan beide kanten mooi bruin is.

 Ontdek ook...