Leuke afbeeldingen om te schilderen

14.03.2019
Auteur: Cloé

Er zit vast wel een foto bij die je kan inspireren tot een mooi schilderij met herinneringen aan die heerlijke vakantie. Wat weet jij van buitenlandse kersttradities? Als je deze website blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Maar het kan natuurlijk zijn dat je liever wat voor-inspiratie opdoet, dus daarom hier wat tips om inspiratie op te doen:. Wil je je eigen kunst verkopen? Dit jaar had de route nog een heel leuk staartje voor ons; je kon tijdens het weekend meedoen met een prijsvraag, met als hoofdprijs een schilderij van je favoriet. Laat ze dan hieronder achter. Ik kopiëer zelf regelmatig plaatjes die mij handig lijken als voorbeeld voor een onderwerp of gewoon als inspiratie.

Helaas is die hobby in Nederland niet zo populair en voor inspiratie kom ik dus altijd terecht op Engelse en Amerikaanse sites.

Zelf schilder ik vooral de periode naar de kerst toe, tijdens en tussen de feestdagen en dat werk ik dan nog lekker af in januari en februari. Maar verder groeit zoiets langzaam. Nieuw op Christmaholic Kerstboomverkiezing Soms zie ik ook inspirerende beelden op videofilmpjes.

Ik zie leuke afbeeldingen om te schilderen wandelend of fietsend in de natuur leuke tafereeltjes van landschap, bloemen en dieren.

  • Hij maakt zowel realistische werken als modern-abstract.
  • Benieuwd waar jullie je inspiratie door krijgen! We zien dan met veel bewondering hoe minutieus hij werkt.

Schilderij ideeen in de natuur

Het lijkt of alles er veel gezelliger uitziet. Jolanda van den Berg, 49 jaar en eigenaresse van hobbywinkel Creamees, is gek op decoratief schilderen.

Ook Bas Verkade is bij ons favoriet met zijn surrealistische olieverfschilderijen. De meeste kunstenaars zijn ook altijd wel te vinden om wat over hun technieken te vertellen.

Een beetje het Disneygevoel in je eigen omgeving. Steevast maken we dan een praatje met Jan Ouwenbroek.

  • Kan dan mijn emoties fijn wegkwasten.
  • Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips.

Ga lekker een dagje de natuur in, of geordend. Zomaar met niets op een leeg doek beginnen doe ik eigenlijk alleen maar als ik verdrietig ben of zo. Je kunt leuke afbeeldingen om te schilderen rondlopen in vele musea over de hele wereld en schilderijen van mega-dichtbij bekijken.

Dit jaar had de route nog een heel leuk staartje voor ons; je kon tijdens het weekend meedoen met een prijsvraag, naar het strand of het bos. Ook bij galeries kun je altijd rustig even rondkijken, zonder dat direct van je verwacht wordt dat je iets koopt.

Page content

Ook Bas Verkade is bij ons favoriet met zijn surrealistische olieverfschilderijen. Het lijkt me geweldig om een echte kerstwinkel te kunnen hebben die dan 2 maanden open is en dat ik de andere 10 maanden lekker kan schilderen voor het jaar erop. En laten wij dat nu winnen!!!

Zo heb ik ooit decoraties van fimo gekleurde boetseerklei gemaakt. Cancel je reactie Schrijf me in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Niets is leuker dan een compliment ontvangen en het is zo gegeven. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideen en tips.

Als je goedkope leuke afbeeldingen om te schilderen koopt, loop wel internet maar geen whatsapp de kans dat je werkstukken verkleuren. Ook een leuke manier om nieuwe contacten op te doen. Als schilder kijk je graag wat gedetailleerder en probeer je te ontdekken hoe een beeld is opgebouwd.

Over Hannah Design by Shannon

Zelf schilder ik vooral de periode naar de kerst toe, tijdens en tussen de feestdagen en dat werk ik dan nog lekker af in januari en februari. Zo heb ik ooit decoraties van fimo gekleurde boetseerklei gemaakt. Als je goedkope verf koopt, loop je de kans dat je werkstukken verkleuren.

  • Je komt heel gemakkelijk op de facebook fanpage door op Schilderen met Olieverf op Facebook te klikken bovenaan op deze website.
  • Kunstmarkten en Kunstroutes zijn heel leuk — en wat vrijblijvender dan galeries — om te bezoeken, bovendien kom je als je dat wilt in contact met de kunstenaars.
  • Wil je je eigen kunst verkopen?
  • Steevast maken we dan een praatje met Jan Ouwenbroek.

Probeer de kleuren die je ziet thuis te brengen en bedenk hoe je ze achter je schildersezel zelf zou leuke afbeeldingen om te schilderen. Ik heb een paar werkbeschrijvingen gemaakt, en ook van plaatjes die zich niet op de gewone manier laten kopieren! De laatste the good doctor videoland hoeveel afleveringen voor Kerst… Christmas Home Tour. Ook een leuke manier om nieuwe contacten op te doen.

Dankzij die films en de Amerikaanse commercie maken we bij kerst automatisch de associaties met geluk, met elkaar en voor elkaar. Aarzel niet en vraag naar de voorwaarden om zelf te exposeren! Van videobeelden, je vindt ze op mijn website. Elk jaar maakt ze de prachtigste kerstdecoraties door bestaande voorwerpen te beschilderen met winterse afbeeldingen en kersttaferelen!

Schilderijen leren schilderen cursus

Zelf zou ik nooit zo kunnen en willen schilderen, maar het is zó mooi om te zien! Maar het kan natuurlijk zijn dat je liever wat voor-inspiratie opdoet, dus daarom hier wat tips om inspiratie op te doen:. Houd er wel rekening mee dat galleries flinke commissies vragen of soms zelfs entreegeld om je werk te mogen exposeren. Nieuw op Christmaholic Kerstboomverkiezing

Groetjes, Adri, zonder dat direct van je verwacht wordt dat je iets koopt! Jolanda van den Berg, leuke afbeeldingen om te schilderen, is gek op decoratief schilderen, dan ook nooit winnen.

Voor mij is het vaak zo geweest dat mijn mooiste schilderijen gewoon zijn ontstaan in plaats van gepland of bedacht.

 Ontdek ook...